Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем Бензин във маслото помогнете

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем Бензин във маслото помогнете

Преди една седмица смених маслото и ми казаха че има бензин във маслото .Днес проверих маслото и наистена невото малко се е покачило. Какво да направя от каде може да влиза този бензин в картера помогнете .
    === Alfa Romeo 146 1.3 - Boxer 1996 г. ===

Ако я караш предимно на къси разстояния и повече студена, вероятно е да минава през сегментите, при всеки студен старт. Може да пробваш с някакво по гъсто масло - да кажем минерално 15W40 , карането на по дълги разстояния също помага - така бензина се изпарява и през отдушника за картерната вентилация постъпва в ДВГ-то и се изгаря.
    Mitsubishi Outlander
    Mitsubishi Space Star
    Daihatsu Terios

Comment

Прав си колата се кара рядко и на къси разтояния.Какъв е проблема сега трябва да сменям маслото на минерално 15W40 ili това означава че трябва да сменям сегменти
      === Alfa Romeo 146 1.3 - Boxer 1996 г. ===

Comment

Смени маслото, не сегментите
        Mitsubishi Outlander
        Mitsubishi Space Star
        Daihatsu Terios

Comment

колега провери си инжекторете \дюзите\
          alfa 155 2.0 16v

Comment

Скоро и аз имах същия проблем, при смяна на маслото и моето миришеше на бензин. Цяла зима я бях карал на къси разтояния без да може да загрее и това беше резултата. Направо се бях поболял, изчетох всички теми из автомобилните форуми, правих и диагностика и нищо. Решението е да избягваш да я караш студена на къси разтояния или поне както вече правя аз, да я разхождаш преди да я прибереш да позагрее добре двигателя Иначе изкарай я извънградско 50-тина км. и си готов бензина ще се изпари.
            146 1.4 Boxer 90HP +-
            Ranault Scenic 1.6e 90HP+Метан

Comment

Здрасти колега и аз имах същия проблем през февруари 2006, смених термостата и маслото и вече няма проблем. Термостата не ми работеше и от каране на къси разстояния при студен двигател се получи така а маслото ми беше на 2000 км селения 20к, така че си провери термостата. Ако не работи го смени заедно с маслото и карай.......................
              Alfa romeo 145 1.3 boxer -продадох я
              Alfa romeo 147 все още я търся
              Peugeot 307 1.6 16v 110 коня 2001

Comment

Working...
              X